L’ajuntament de Manuel perd el pleit interposat per l’advocacia de l’Estat per la concessió il·legal de 17.000 metres quadrats de superfície de la Serreta.

El 2 d’octubre del 2009 el Ple de l’Ajuntament de Manuel, amb els vots a favor del GIP i PP i en contra dels grups Bloc- Compromís i PSOE va aprovar concedir un dret de superfície sobre 17.000 metres quadrats de la Serreta per a la realització d’activitats de caràcter privat.

L’informe de la Secretaria de l’Ajuntament, contrari a l’acord de concessió, amb arguments legals de pes, no van ser suficients perquè l’equip de govern de l’Ajuntament de Manuel format per GIP i PP desistiren de la seua pretensió.

La Delegació del govern a la Comunitat Valenciana va recórrer l’acord als tribunals i al maig del 2011 el jutjat núm. 4 del contenciós administratiu de València va fallar en contra de l’Ajuntament de Manuel.

Aquesta sentència no va ser comunicada per l’alcalde José Cambra a l’Ajuntament i, sense coneixement del Ple, decideix recórrer-la a una instància superior, fent el contrari del que al seu dia va declarar al periòdic Levante, que si perdia el cas en primera instància, no ho recorreria i acataria la sentència.

Dos anys i mig després, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, ratifica la primera sentència i imposa a l’Ajuntament les costes processals.

Les conseqüències per a l’Ajuntament de Manuel, per la pèrdua d’aquest pleit, poden ser molt copioses econòmicament.

Per tot açò, en el Ple celebrat el dia 3 de desembre on es va donar compte de les sentències, el portaveu de Compromís, Josep Antoni Pastor, va demanar la dimissió de l’alcalde per ocultar informació i per mentir sobre les seues actuacions en el cas que la sentència fora desfavorable.

 

Coalició Compromís Manuel