Des de dimecres 19 de febrer està obert el procés de primàries per a triar tota la llista que Compromís presentarà a les eleccions europees del proper mes de maig i que culminarà el dia 21 de març.

Des d’aleshores hi ha habilitat un espai a la web de Compromís (www.coaliciocompromis.net/primaries) on hi ha informació sobre el procés de primàries que va actualitzant-se cada dia: noticies, informació dels i les candidates, full d’inscripció per a poder votar en les primàries, noticies sobre les primàries, normativa, etc.

Els i les militants i simpatitzants formem part del Cens de Compromís de facto, però els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys poden votar en aquest procés inscrivint-se en el cens electoral. Per a fer-ho, sols cal entrar a la web de Compromís i omplir un full d’adhesió al projecte Compromís. El termini d’inscripció en el cens de les persones de fora de Compromís acaba el diumenge 9 de març.

Els portaveus comarcals, Diego Gómez (Ribera Alta) i Toni Planells (Ribera Baixa), manifesten que des de Compromís hem obert un espai de participació democràtica molt important. Un espai que també és d’innovació política. Volem que la tria dels nostres candidats i candidates siga un exemple de democràcia, de transparència i de participació, que compta amb totes i tots. D’aquesta manera considerem que, una vegada acabat aquest procés, tindrem configurada una candidatura europea oberta, ciutadana i potent per  aconseguir que el País Valencià tinga veu a Europa.