L’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga encara no ha rebut l’assignació pressupostària corresponent a les despeses de funcionament del 2n quadrimestre de l’any 2012. Això suposa que estem funcionant encara amb l’assignació pressupostària del 1r quadrimestre de l’any 2012. L’administració educativa a estat informada d’aquesta situació en diverses ocasions per part de la direcció del centre, tant de forma directa, com a través de la inspecció educativa en la última auditoria portada a cap al centre el dia 8 de febre passat, on es va poder contrastar clarament la greu situació econòmica del centre.

L’ingrés d’aquesta partida pressupostària, que ve directament del FLA, es va comunicar al centre fa 10 dies per part de l’administració educativa indicant que ja havia segut ingressada al compte del centre. Aquesta comunicació va resultar errònia i va provocar diverses cridades al respecte per part de la direcció del centre, la resposta ha segut sempre que l’orde de pagament està donada i que no saben on es troba l’error.

La llei obliga als centres a fer front a les despeses bàsiques com la llum, aigua i gas-oil, cosa que obligarà al centre en els propers dies a no poder fer front als seus proveïdors per reservar una quantitat mínima a aquestes despeses bàsiques. En eixe moment entrarem en una situació crítica que, en cas de no fer efectiu l’ingrés de les despeses de funcionament del 2n quadrimestre de l’any 2012, podria provocar una fallida econòmica.