Com ja es va publicar en política de Poble el 18 octubre 2012, degut als retallades aprovades per la Conselleria d’Educació, van a tindre “nefastes” conseqüències a els Col·legis de la Ribera.

Resolució publicada  per la Conselleria, a la Ribera aquesta retallada suposa 8 Unitats Menys d’Infantil i 24 Menys de Primària.

 

Es perd 2 professors de Primària a Massalavés.

La Modificació d’Unitats d’Infantil i Primària és una agressió als mestres valencians, a l’escola rural i a les localitats amb Menys població com és el cas de Massalavés

El dia 5 d’aquest mes, el Periòdic “Llevant” Publica a primera pàgina aquest succés i la mobilització dels pares del col·legi de Massalavés, per evitar la pèrdua de dos professors més.

L’AMPA convoca una asseguda setmanal i recull signatures perquè Conselleria no agrupi també primer i segon. Denuncien que el grup excedirà el màxim d’alumnes permès

hygyuijh

Els pares d’alumnes del col·legi públic Blasco Ibañez de Massalavés no estan disposats a acceptar que el centre perda per segon any consecutiu dues places de mestres, tal com preveu la proposta d’arreglament escolar presentada per la conselleria d’educació per al curs 2013/2014 i una multitudinària assemblea celebrada ahir acordava convocar una sentada a la porta del centre tots els dimarts de 15 a 16 hores.

El consell escolar municipal ja ha acordat elevar les oportunes al·legacions contra la proposta de supressió d’una unitat en el col·legi de Massalavés, que provoca la pèrdua d’un mestre de primària. Els consell escolar impulsara una recollida de signatures per tot el municipi, amb la previsió de desplaçar-se en massa a València per entregar en mà algun responsable de la conselleria.

Les al·legacions presentades pel col·legi recorda que ja va perdre l’any anterior dos mestres, un de primària i l’especialista en educació musical, que passa a ser itinerant, el que a obligat a unir en un mateix grup als alumnes de tercer i quart per una banda i als de cinquè i sisè d’altra, i que la nova retallada que planteja Educació obligara a ajuntar també el proper any als xiquets de primer i segon de primària en una mateixa classe, quan el nombre de previsions de matricules supera àmpliament el nombre d’alumnes per aula que preveu la mateixa conselleria per agrupar cursos, segons fonts de l’AMPA.

Altre argument que es va explicar en l’assemblea és que el centre, amb més de cinquanta anys d’antiguitat  no té aules per acollir un grup tan nombrós complint els paràmetres de 1,5 metres quadrats que ha fixat la conselleria per als alumnes de primària.

Els retalls imposats des de la Conselleria d’educació perjudiquen el funcionament del col·legi i al mateix temps són contradictòries amb el que la mateixa conselleria demana que s’ha de complir en una aula per llei.

El consell escolar alerta que l’agrupació de aules no afavoreix la qualitat educativa pel que reclamen a la conselleria que es replantege la proposta.

Aquest només és un cas de tants altres que a afectat a molts municipis de la ribera alta, en especial és més perjudicial per a municipis xicotets, on normal ment se sol sumar el problema de centres ja antics incapaços d’assumir l’agrupació de tant alumnat.